Un festival familiar ple d’aprenentatge


El Carrilet Fest és el primer festival familiar del Pla d’Urgell i aquest 2024 celebra la seva tercera edició amb una novetat que us farà gaudir més que mai: celebrem el primer festival d’aprenentatges de la comarca!


El Carrilet Fest sempre ha sigut un festival per gaudir del temps lliure, la música i la cultura, amb la família i els amics. I aquest any arriba carregat de significat.


Us portem una proposta variada a nivell cultural, amb activitats que van des de les arts escèniques i els tallers, a la música en directe i els jocs. Però aquesta edició, a més a més, us demostrarem que també podeu aprendre gaudint. Aquesta idea neix en el marc del projecte Educació 360, que aposta per l’educació a temps complet. 


El festival té per objectiu demostrar que les propostes culturals i d’oci poden ser també propostes educatives que fomentin un aprenentatge actiu família. De la mà d’artistes i companyies com El Pot Petit, Siamiss DJs o Sherezade Bardají entre altres, viurem diferents situacions d’aprenentatge. I les viurem fent un viatge que recordarà l’anar en tren, amb un recorregut que passarà per diverses estacions del nostre Carrilet. Comunicació, perseverança, creativitat o treball en equip seran algunes de les competències que obtindrem…però, ep! haureu de segellar el bitllet del Carrilet a cadascuna de les parades per tenir les competències completes amb recompensa inclosa! Tota una aventura pels més petits de casa.


A les 11:00 del matí començarem amb un espectacle únic de El Pot Petit, “Les aventures del Lleó vergonyós”. A través de titelles, viurem una aventura eclipsant en la que caldrà estar molt atents per seguir-li la pista als protagonistes. Amb cinc noves cançons interpretades per dos titellaires cantants (Mercè Munné i Ovidi Llorente) i un músic multiinstrumentista (Sergi Carbonell) que us transportaran als cors i als sentiments dels personatges de la coneguda cançó “El Lleó vergonyós”. 


A partir de les 12:00h tindrem tallers, jocs, pinta cares i construccions gegants per a totes les edats i ritmes. I seguirem a les 13:30h amb vermut musical amenitzat per TalKual i les seves versions acústiques. 


Per començar la tarda, a les 15:00h serà el torn d’un contacontes relaxant recomanat a partir de tres anys, amb Sherezade Bardají, que ens mostrarà un espectacle d’històries amb objectes.


Finalment, a les 16:00h tornarem a agafar el ritme amb Tabalats de Mollerussa, amb una ruta per dins del festival fins a arribar altre cop al Poliesportiu, on ballarem sense parar tots els estils musicals amb Siamiss DJs. Ens presentaran una oportunitat per aprendre sobre música tot jugant, traient-nos la vergonya i ballant petits i grans, perquè tot és una pista de ball! Serà un espectacle en el que es viatjarà a través de la història de la música, amb hits de tots els estils i ATENTS, amb preguntes per als més curiosos! Per rematar la tarda amb una sessió musical amb la que serà impossible estar-se quiet.